انبار مرکزی

نگهداری یا حفاظت کالا در طول مدتی که در اختیار انباردار است یکی از مهمترین وظایف هر انباردار به شمار می رود، ضمن اینکه در این بخش از این مرحله ، انباردار می بایست به نکات زیر توجه کند:

قرار دادن اجناس و کالاها به شکلی در قفسه که با هم اختلاط پیدا نکنند.

ثبت مشخصات و مقدار وارده و موجودی آن در کارتی به نام کارت انبار ( کاردکس)

کنترل گاه به گاه اجناس و کالاهای موجود با کارت انبار آن.

کنترل سالم ماندن کالاها و اجناس

حفاظت از سرقت، آتش سوزی و هر عامل از بین برنده یا ضایع کننده دیگر

تولید کننده رنگ ساختمانی

3-مرحله صدور یا تحویل اجناس و کالا به خارج از انبار:

خروج اجناس از انبار به چند طریق صورت می گیرد:

درخواست کالا و مواد از انبار

نحوه صدور قطعات و مواد از این قرار است که ابتدا واحد متقاضی ، کالای مورد نیاز خود را با تکمیل فرم(برگ درخواست کالا از انبار) و تایید مسئول ذیربط از انبار درخواست می کند.

در صورت موجود بودن کالا، انباردار به صدور (حواله انبار) اقدام می کند و اگر جنس موجود نباشد به تنظیم فرم (درخواست خرید کالا) اقدام و یک نسخه از فرم مزبور جهت خرید به تدارکات ارسال می شود.

در برخی موسسات ، به جای فرم های درخواست کالا و حواله انبارز از فرم ادغام شده (درخواست و تحویل کالا از انبار) استفاده می شود، این فرم را متقاضی تکمیل کرده و پس از تحویل کالا از طریق انبار، در ستون مربوط به تحویل گیرنده امضاء می کند.

اصولا صدور جنس از انبار ، طبق برگ درخواست کالا صورت می گیرد ، فرم (حواله انبار) هنگام تحویل کالا به متقاضی تنظیم و از طریق انبار صادر می شود.

صدور ابزار از انبار

جهت دریافت ابزار از انبار، متقاضی فرم (ابزار) را تکمیل کرده و به انبار ارسال می دارد ، از این فرم معمولا برای استفاده موقت از ابزار استفاده می شود.

برگشت کالای امانی دریافتی

از این فرم ، هنگام برگشت کالایی که قبلا از موسسه به امانت گرفته شده استفاده می شود.فرم مزبور در انبار صادر می شود.

کالای غیر قابل قبول

چنانچه کالای خریداری شده به تایید فنی و کیفی نرسد ، انبار با تکمیل فرم (کالای غیر قابل قبول) کالای خریداری شده را از طریق تدارکات به فروشنده مرجوع می کند.

رسید و تحویل مستقیم

در بعضی شرایط اقلام خریداری شده بدون ورود به انبار ، مستقیما به مصرف کننده تحویل می شود (مانند مصالح ساختمانی)

انباردار در تحویل مستقیم کالا نظارت دارد. وی موظف است کالای وارده را با نسخه سفارش خرید کالا تطبیق دهد و سپس به صدور (رسید انبار مستقیم) که در ولقع حکم حواله انبار را خواهد داشت، اقدام کند.

خروج کالا از موسسه

ارسال کالا از واحد های مختلف به خارج از موسسه مستلزم تنظیم (برگ خروج کالا) است.